Om

Här på storsjoodjuret.nu kan vi skriva att vittnesmålen om en oförklarlig och skrämmande varelse i Storsjön i Jämtland är många och har långa anor. Den första kända skriftliga förklaringen om ett odjur med svart ormliknande kropp och katthuvud vid Storsjön härstammar från 1635. Sedan verkar Storsjöodjuret ha hållit sig lugnt i flera hundra år men enligt nedtecknande berättelser börjar det dyka upp allt oftare under 1800-talet.

Teorierna om vad Storsjöodjuret kan vara är många… En mal, en stör, en fornnordisk kvarleva, flytande stockar, en reptil, en okänd sälart, en tromb, svallvågor, en optisk synvilla eller rent av gasbubblor från sjöbotten? Ögonvittnen talar om ett långt ormlikt djur med pucklar och ett litet hundliknande huvud med öron eller fenor tryckta intill halsen. Huden beskrivs som glatt, blank, slemmig och ibland även fjällig.

Färgen varierar från grå, grå med svarta fläckar, mörkgrön, mellanröd till rödgrå. Det har gjorts flera försök att fånga Storsjöodjuret. Många är de fångstredskap som har använts, bland annat den enorma fångstsaxen som nu finns att se på Jamtli i Östersund En sak kan vi på storsjoodjuret.nu vara säkra på, att sista ordet är ännu inte sagt om Storsjöodjuret. Eller vad tror du?